English (United Kingdom)Hungarian (formal)

BESZÁMOLÓ A FACE 2015 - EURÓPAI ELSŐSEGÉLYNYÚJTÓ VERSENYRŐL Drucken
Samstag, den 03. Oktober 2015 um 19:23 Uhr
There are no translations available.

Bukarest
2015. szeptember 10-13.
 
A szentendrei Templomdombi Általános Iskola pedagógusaiból szerveződött elsősegélynyújtó csapat három éve tartó lelkes és kitartó felkészülés eredményeként, idén májusban, a Magyar Vöröskereszt által szervezett  felmenő rendszerű Elsősegélynyújtó Verseny Országos fordulójában I. helyezést ért el. A csapat tagjai voltak: Baranyainé Kékesi Noémi, Csalló Attila, Jászai Katalin, Pankovics Ágnes és Rozgonyiné Papp Ágnes. Felkészítőjük: Szabó Anikó volt.
A csapat nagyon ambiciózus az elsősegélynyújtás területén. Ezt látva, a Magyar Vöröskereszt, felkért bennünket, hogy képviseljük Magyarországot a FACE 2015- Európai Elsősegélynyújtó Versenyen Bukarestben, melyet örömmel elfogadtunk.
Elkezdtük a felkészülést. Nagyon rövid idő állt a rendelkezésünkre. A nyári szabadságok miatt nehézséget jelentett megszervezni a gyakorlásokat. Nyár végén viszont már szinte minden nap tudtunk készülni. Szakmai felkészülésünket Szabó Attila a Szentendrei Mentőállomás dolgozója és Dr. Gőbl Gábor Magyarországról delegált versenybíró segítette. Kihívást jelentett a szakmai angol nyelv elsajátítása. Iskolánkban tanuló angol nyelvű családok imitálták a sérülteket, így gyakorolhattuk az idegen nyelvű ellátást. Külön köszönet a Lakatos család kitartó és lelkes segítségéért!
A csapat összetételén is változtatnunk kellett, így Bukarestbe Baranyainé Kékesi Noémit, Csalló Attilát, Jászai Katalint, Pankovics Ágnest, Etter Annát és Kisszabó Dórát, felkészítőként: Szabó Anikót delegáltuk.
Hosszú utazás után nagy izgalommal érkeztünk meg a verseny helyszínére. A szervezők mindent elkövettek, hogy jól érezzük magunkat, bár az egész nap szakadó eső ellenük dolgozott. Egy román egyetemista, Roxána lett a kísérőnk, aki kedvesen, segítőkészen velünk volt a több napos rendezvényen.
 
DSCF9693.JPG DSCF9670.JPG
 
DSCF9680 (1).JPG DSCF9732.JPG
Végre elérkezett a várva várt nap! A versenyt Bukarest központjában elhelyezkedő nagy parkban rendezték meg, nagyon jól kihasználva a lehetőségeket: pl. volt vonatos, autós, repülős baleset, hídról leesés, füstmérgezés, sziklamászás, újraélesztés, tömeges baleset. A 14 szituációs állomás közben 14 pihenő állomáson szusszanhattak egyet a csapattagok.
Az imitációk nagyon élethűek voltak, az imitátorok és a versenybírók kedvesek voltak. Verseny közben tapasztalhattuk meg, hogy sok esetben (és hangsúlyos területeken) eltér a nemzetközi protokoll a magyarországitól. Sajnos, ezek megismerésére és begyakorlására nem volt időnk és lehetőségünk. A csapat munkáját minden állomáson dicsérték, nagyon jó érzés volt felkészítőként látni a profizmusukat, talpraesettségüket, a jó csapatmunkát!
Az egész napos verseny végére nagyon elfáradva, de nagyon sok élménnyel gazdagodva vártuk az eredményhirdetést. Csapatunk a 20-28. helyezettek között végzett.
 
Köszönjük minden támogatónknak, hogy a felszerelés, a ruházat és az utazás feltételeinek megteremtésével lehetővé tették a kiutazásunkat és részvételünket!
Támogatóink név szerint:
 • Egészséges Városért Közalapítvány
 • EGIS Gyógyszergyár
 • Magyar Máltai Szeretetszolgálat
 • Magyar Vöröskereszt országos és Pest megyei szervezete
 • Szentendre Város Önkormányzata
 • Pest Megyei Önkormányzat
 • MagirusRent
 
Csapatunk olyan nemzetközi tapasztalatra tett szert, melyet igyekszünk tovább adni diákjainknak, valamint hasznosítani azokat a mindennapi életben.
Továbbra is szeretnénk hazai versenyeken megméretni magunkat és célként tűztük ki, hogy három év múlva, már tapasztalatokkal ismét részt vehessünk a FACE rendezvényen.
 
Szabó Anikó
iskolavédőnő, felkészítő
 
Zuletzt aktualisiert am Samstag, den 03. Oktober 2015 um 19:34 Uhr
 

BelépésKereső

Ki olvas minket

Wir haben 27 Gäste online

Szavazások

Milyen sportot szeretnél játszani a suliban?
 

Kedves Látogató!

2016-tól megújult honlapunk. A kor igényeit maximálisan kiszolgáló portált telepítettünk. Oldalaink PC-n, laptopon, táblagépen és okostelefonon is hatékonyan böngészhetők. Tartalmunkat folyamatosan töltjük át az új honlapra, addig a régi és az új együtt működik majd. Természetesen a friss tartalmak már csak az új felületen lesznek elérhetők. Régi honlapunk továbbiakban csak archívumként működik majd. Regisztrált látogatóinknak meg kell újítani fiókjukat. Új regisztráció itt!  Az átállás idejére türelmet kérünk!

Tovább az új honlapra!

VideókGet the Flash Player to see this player.

Support: Simple Video Flash Player Module

Képgaléria - véletlen kép

Ma 2024. Mai 26., Sonntag, Fülöp és Evelin napja van. Holnap Hella napja lesz.
No events

e-tananyagaink


       

       

       

       
    

Rajzszakkörünk munkái

 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator

Powered by Joomla!. Designed by: Joomla 1.5 Template, website hosting. Valid XHTML and CSS.