Deutsch (DE-CH-AT)Hungarian (formal)

Hírek
25 ÉVES ESEMÉNYEK - VISSZATEKINTŐ Print
Saturday, 20 December 2014 18:58
There are no translations available.

NOVEMBER 13.

17 órakor nyílt a PMK aulájában a paravánokon és a folyosókon a VISSZATEKINTŐ c. kiállítás.Régi és új tanulói munkák voltak láthatók egymástól nem elkülönülve, - a folytonosság áramlásában.
A megnyitót Zakar Ágnes képviselő tartotta, közreműködött a 3. osztályosokból állt alkalmi kórus: VARGA JULCSI, VARGA SÁRA, REIBL ZSOMBOR, NAGY LUCA, TÖRÖK ROZI, BANCSIK ZSÓFI, MESTER EMMA, KÁDÁR NÓRI, MERÉSZ BENEDEK.
Ez alkalomra jelent meg a Vizuális Műhely katalógusa, melyet Mester Anikó szülő készített és Deli Gabi a Vizuális Műhely vezetője adott át 25 gyereknek.
A kiállításon 3 felkészítő tanár szerepelt tanítványaival:  Czuprák Ottóné, Pankovics Ágnes és Deli Gabi.
Mindenkinek köszönjük, aki segített! Jó lett, van folytatása.
A Vizuális Műhely tagjait a PMK igazgatója és a Gyerekkönyvtárosok meghívták egy újabb ezúttal kamarakiállításra.

 
Templomdombi Szülinapi Gála - táncos produkciók Print
Saturday, 20 December 2014 18:39
There are no translations available.

A harmadikosokkal, nagy örömmel készültünk a szülinapi ünnepre. A sok játékból és táncból, (amiket némelyek már 3 éves koruk óta tanultak), kiválasztottuk a mókás kedvenceinket és ráfűztük a „Gyermeklakodalmasra”. Mindenkinek jutott szerep, aki szólót akart, - és aki nem, a színes lakodalmi násznépet képviselte. Mindenben kiválóak voltak a gyerekek, a táncban, énekben, szerepjátékban, szöveg és versmondásban, egyszóval úgy vették birtokba a színpadot, mint egy profi csapat! Nemcsak a gyerekek, hanem a szülők is lelkesek voltak, szoknyát varrtak, nyakláncot fűztek és voltak, akik táncra is perdültek egy színpadon lányaikkal, fiaikkal. Kiváló és híres zenekarunk , a Dunazúg  tagjai között is voltak szülők, ők húzták a „talp alá valót”. A nézőtér tapsoló közönségének eszébe juthatott gyermekkori lagzis élménye, vagy esetleg kedvet kaphatott a lakodalmi mulatozáshoz?

Volt egy osztály, amelyik felvette elegáns öltönyét és csokornyakkendőjét, fehér selyemruháját és keringőzve eltáncolta, hogyan nyílik ki a fehér rózsa, majd egy vidám swinggel zárta a produkciót. Ez a komoly és elegáns, ünnepélyes csapat már a készülődéskor megmutatta, hogy fontos számukra a tánc sikere! Ők a hetedikesek, akik büszkén tudhatják magukénak, hogy sok vendég meghatódottan nézte őket és reméljük, hogy szívükben még sokáig megőrzik emléknek ezt az élményt.

Eredicsné Sütő Melinda

 
"Egy könyv, melyben mindenki benne van" Print
Saturday, 20 December 2014 18:33
There are no translations available.

Iskolánk megalakulásának 25. évfordulója alkalmából megjelent jubileumi évkönyvünk.
A kiadványban olvashatók az utóbbi évek eseményeinek leírásai, versenyeredményeink. Tartalmazza az elmúlt 25 év elballagó és a jelenlegi osztályaink névsorát és fotóit is.
Az évkönyv megvásárolható az iskolában 1000 Ft-os áron.
 
Jó böngészést kívánunk mindenkinek!
 
Czuprák Ottóné és Vorindánné Gyüre Ágnes

szerkesztők

 
Szüret Neszmélyen Print
Sunday, 02 November 2014 23:55
There are no translations available.

A harmadik és hetedik osztályok közös programjaként szüretelni indultunk a Hilltop Borászathoz Neszmélyre. Itt a szőlőültetvények mellett Borhotel, étterem és parkosított terület is található játszótérrel. Az étterem hatalmas ablakaiból csodálatos panoráma nyílik a Dunára és a környező tájra.

A buszos utazás után az étteremben tízóraizva egy bácsi elmagyarázott, majd bemutatott néhány érdekes dolgot a szőlészetről, borászatról, a seregélyekről és a termés védelméről. Bemutatott egy régi típusú szakállas puskát is, amit az egyik osztálytársunk gyújthatott meg. Akkorát durrant, hogy a közelben lévőknek percekig csengett a fülük tőle!

Utána csapatokba álltak kicsik és nagyok, vegyesen. Minden csapat egy ládát kapott. Néhány sor szőlőt meghagytak nekünk. Itt szüretelhettünk egy darabig. Miután végeztünk, fölmentünk a dombra, ahol először lebogyóztuk, maricskoltuk és préseltük a szőlőt. Majdnem lefagyott a kezünk, mert olyan hűvös volt az időjárás és a szőlő is. Amíg a préselés tartott, addig volt idő egyet szaladgálni a hatalmas területen, és felmenni a kilátóba is. Amikor mindennel elkészültünk, meg lehetett kóstolni a finom mustot. Majd megmutatták nekünk az üzemet is, ahol még javában dolgoztak. Először a garatot néztük meg. A présházat és a palackozót csak kívülről láttuk. Bementünk egy részben a föld alatt található nagyon nagy épületbe, ahol hatalmas, borral teli tartályok között jártunk. Továbbhaladva bejutottunk a legrégebbi pincerészbe is, ahol a legkorábbi borhoz 1945 őszén szüretelték a termést!

Végezetül az étteremben vendégül láttak minket egy finom ebéddel.

Újra jó hangulatban tölthetett el együtt a két osztály egy napot az iskola falain kívül!

 

A harmadik osztály tanulói

 
Meghívó Print
Friday, 31 October 2014 08:59
There are no translations available.

Szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját iskolánk fennállásának 25. évfordulója alkalmából rendezett programjainkra.

A jubileumi hét programja

2014. november 10-14.

Meghívó letöltése pdf formátumban

Read more...
 
« StartPrev12345678910NextEnd »

Page 5 of 52

Kereső

Who is reading us

We have 72 guests online

Polls

Hogy sikerült a bizid?
 

Kedves Látogató!

2016-tól megújult honlapunk. A kor igényeit maximálisan kiszolgáló portált telepítettünk. Oldalaink PC-n, laptopon, táblagépen és okostelefonon is hatékonyan böngészhetők. Tartalmunkat folyamatosan töltjük át az új honlapra, addig a régi és az új együtt működik majd. Természetesen a friss tartalmak már csak az új felületen lesznek elérhetők. Régi honlapunk továbbiakban csak archívumként működik majd. Regisztrált látogatóinknak meg kell újítani fiókjukat. Új regisztráció itt!  Az átállás idejére türelmet kérünk!

Tovább az új honlapra!

VideókGet the Flash Player to see this player.

Support: Simple Video Flash Player Module

Gallery - Random picture

Ma 2022. August 12., Friday, Klára napja van. Holnap Ipoly napja lesz.
No events

E-learnings


       

       

       

       
    

Rajzszakkörünk munkái

 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator

Powered by Joomla!. Designed by: Joomla 1.5 Template, website hosting. Valid XHTML and CSS.