Deutsch (DE-CH-AT)Hungarian (formal)

Hírek
A városi Maskara-meneten a 3. osztály 1. helyezést ért el. Print
Tuesday, 16 September 2014 21:41
There are no translations available.

Az Egészségnapon szeptember első hetében a 3. osztály képviselte iskolánkat a Maskara meneten. 
Igazi karneváli hangulatnak lehettünk részesei. Ennek érdekében mindent meg is tettünk. Szokásához híven ismét összefogott az osztály apraja-nagyja. A tanulók zöldség és gyümölcs jelmezei a szülők és nagyszülők ötletességét, kreativitását dicséri. Igazi csapatmunka eredménye volt, hogy a felvonuláson a gyerekek mellett az apukák is helytálltak. Egyesek gazdaként talicskában tolták a termést vagy az éppen beöltözött kistestvéreket. Mások lelkesen vitték a gyerekek által készített transzparenseket.
A felvonulást megelőzően egész héten készültünk az iskolában is a nagy napra. Verseket, mondókákat tanultunk, dalokat gyűjtöttünk.Vizuális - és kézműves órákon feliratokat, plakátokat készítettünk.
Mind a megjelenés, mind a műsor fergetegesre sikeredett, melynek eredményeképpen 1. helyezést értünk el!
Az eredményhirdetésen mind a 96-an örülhettünk a megérdemelt jutalomnak.
 

Márta néni és Kati néni

 
Ebédbefizetés Print
Friday, 12 September 2014 19:12
There are no translations available.

Tisztelt Szülők !
 
Tájékoztatom Önöket, hogy a kiadott étkezési értesítőn tévesen 22 nap lett számolva 21 nap helyett.
 
Kérem, hogy utalás esetén 1 napi díjjal kevesebbet szíveskedjenek utalni.
 
Készpénzfizetés esetén helyben korrigálva lesz a befizetendő összeg.
 
Köszönettel:
Harsányiné Árvai Anna
 
Akvárium és Terrárium Ház - a másodikosok szemével Print
Thursday, 01 May 2014 16:00
There are no translations available.

A Föld Napja alkalmából a szentendrei Templomdombi Általános Iskola 2. osztálya lehetőséget kapott arra, hogy elmenjen az Akvárium és Terrárium Házba.

Amikor beléptünk a házba, mindenhol terráriumok voltak. Mindenki kapott egy kis papírt, amin vagy kígyó és gyík, vagy nyuszi és hal volt. (Ennek segítségével osztottuk az osztályt két csoportra.) A nyuszis és halas papírosok először a pincébe mentek. A pince tele volt akváriummal. Megnéztük a halakat és a táplálékukat. Utána nyuszit lehetett simogatni. Eközben 5-5 gyerek mehetett egy éjszakai házba, ahol éjjeli állatokat lehetett megnézni.

A másik csoport ezalatt a hüllőket nézte meg. Utána csere volt.

Nagyon tetszett, reméljük, máskor is elmehetünk oda.

Grimaldi Giulio Benedek 2.o.

 
Kirándulás a Szentendrei Akvárium és Terrárium Házba (6.o) Print
Monday, 28 April 2014 18:48
There are no translations available.

2014 április hónap 25. napján a Föld Napja alkalmából a fent említett helyen voltunk. Mi főként az akváriumok lakói, megismerése miatt jöttünk (őshonos dunai halak). De a kiállításon ezek mellett Gyíkok, kígyók, kaméleonok illetve néhány rágcsáló is látható volt. A program elején két csapatra váltunk. Az egyik a földszinten maradt, Józsi (Lovas József) pedig egzotikus hüllőfajokat mutatott be nekünk, úgymint: teju-, agáma-, varánusz-, kígyó- és siklófélék. A másik pedig Évivel (dr. Schütz Éva) a pincébe ment és dunai halak sokaságával találkoztunk, csukával, ponttyal, a tüskés sügérrel és a kis compóval. Persze ez csak egy kis részük. Utolsó állomás az éjszakai ház volt ahol sivatagi ugróegeret, egyiptomi tüskésegeret, csuklyás patkányt és szürke oposszumot lehetett megfigyelni természetes környezetében. Szerintem ez a kiállítás remek volt minden alkalmat megragadnék, hogy még egyszer elmehessek ide és szerintem ezzel mindenki így van. 

Bancsik Barnabás

 
1. osztályosok a Föld napján Print
Monday, 28 April 2014 18:37
There are no translations available.

Bár két nap csúszással (április 24-én) az első osztályosok is megünnepelték rendhagyó módon a Föld napját. 9 órakor felkerekedtünk, és gyönyörű időben egy sétára indultunk a Bükkös-patak mentén. A Duna és a patak torkolatától a folyásiránnyal szemben gyalogoltunk fel. Sétánk a sportpályáig tartott, ahol a vízmérőnél a patak másik partján indultunk vissza, de akkor már csak az ebédlőig mentünk. Közben többször megálltunk, hogy a tanösvény mentén elhelyezett információs táblákat böngésszük. (Sajnos nem mindenhol lehet megtalálni.) A táj, az élőlények megfigyelése, felfedezése, megcsodálása közben maradt idő játékra is a friss levegőn. Először azt hittük, hogy ez egy olyan nap, amikor nem fogunk semmit tanulni, hiszen nem az iskolában ültünk, a nap végére kiderült, hogy nem így van, ma is sok érdekes dolgot tanultunk. De azt majd otthon meséljük el…
 
Z’ácsi
 
« StartPrev12345678910NextEnd »

Page 7 of 52

Kereső

Who is reading us

We have 47 guests online

Polls

Hogy sikerült a bizid?
 

Kedves Látogató!

2016-tól megújult honlapunk. A kor igényeit maximálisan kiszolgáló portált telepítettünk. Oldalaink PC-n, laptopon, táblagépen és okostelefonon is hatékonyan böngészhetők. Tartalmunkat folyamatosan töltjük át az új honlapra, addig a régi és az új együtt működik majd. Természetesen a friss tartalmak már csak az új felületen lesznek elérhetők. Régi honlapunk továbbiakban csak archívumként működik majd. Regisztrált látogatóinknak meg kell újítani fiókjukat. Új regisztráció itt!  Az átállás idejére türelmet kérünk!

Tovább az új honlapra!

VideókGet the Flash Player to see this player.

Support: Simple Video Flash Player Module

Gallery - Random picture

Ma 2024. April 19., Friday, Emma napja van. Holnap Tivadar napja lesz.
No events

E-learnings


       

       

       

       
    

Rajzszakkörünk munkái

 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator

Powered by Joomla!. Designed by: Joomla 1.5 Template, website hosting. Valid XHTML and CSS.