English (United Kingdom)Hungarian (formal)

Templomdombi Felfedező

Kedves Templomdombi Látogató, Felfedező!

Szeretnénk, ha ebben a rovatunkban meg tudnátok mutatni azokat az élményeket, "kincseket", amelyeket a kirándulások, erdei iskolák, nyaralások alkalmával találkoztatok. Írjatok egy pár soros beszámolót, leírást a látottakról és lehetőleg küldjetek egy képet is!

Címünk: felfedezo[kukac]templomdomb.huNyaralás Balatonlellén Drucken
Dienstag, den 06. September 2011 um 13:11 Uhr
There are no translations available.

Idén nyáron nyolc napot töltöttem Magyarország legnagyobb tava, a Balaton déli partján, Balatonlellén. Nagyon szép helyeket látogathattam meg, így jutottam el például a Keszthelyi Festetics kastélyba. Később kicsit utánanéztem a Balaton és a város adatainak.

Földrajzi adatok:

Ez a hely Magyarországon található, Közép-Európában, a mérsékelt éghajlati övben, a jellemző éghajlat a nedves kontinentális. A Balaton Magyarország és Közép-Európa legnagyobb tava, meghatározó földrajzi tényező.

Weiterlesen...
 
Plitvicei tavaknál jártunk Drucken
Samstag, den 19. Dezember 2009 um 11:29 Uhr
There are no translations available.

Rövid történelme:

Plitvice Horvátország első nemzeti parkja lett 1949-ben. 30 évvel később - 1979-ben - az UNESCO felvette a Világörökségi listájára. A park turisztikai terhelése egyedülálló volt a 90-es évek elején. Évente csaknem 800.000 látogató kereste fel és közel 2000 dolgozó gondoskodott a parkról. Plitvice fényes korszaka azonban 1991. március 31-én lezárult. Ezen a napon, húsvétvasárnap kezdődtek heves harcok a szerb és a horvát rendőrök között... A háború első áldozata Josip Jovic parkőr lett. Ezután a park a szerb hadsereg ellenőrzése alá került. Négy éven át tartott a megszállás, majd 1995 nyarán hódította vissza a vidéket a horvát hadsereg. Szerencsére az ökológusok aggodalma, akik attól tartottak, hogy a háború helyrehozhatatlan károkat okozott, túlzottnak bizonyult.

Weiterlesen...
 
Český Krumlovi (Českéhoi Krumlovai) vár Drucken
Donnerstag, den 08. Oktober 2009 um 15:44 Uhr
There are no translations available.

   

Nyár vége felé Český Krumlovban nyaraltunk egy osztálybéli baráti társasággal. Van ott egy vár, melyet bőrigázva néztünk meg (ugyanis esett). A vár szép és izgalmas. Állítólag a várban van egy szellem, aki kesztyűt visel. Aki fehér a kesztyűt lát rajta, annak szerencséje lesz, aki fekete a kesztyűt lát, annak balszerencséje lesz, ha piros a kesztyű, akkor pedig az is merősei közül meghal valaki. Szerintem ez csak babona. Ugyan ez már nem a várhoz tartozik, de voltunk raftingolni (vad vízi evezni) és nagyon jó volt, mondjuk bőrig áztunk ott is. Mindenkinek ajánlom, hogy keresse fel ezt a környéket!

Závecz Ferenc Dániel 5. osztály

 
Tengeri sünbe léptem Horvátországban Drucken
Donnerstag, den 08. Oktober 2009 um 15:40 Uhr
There are no translations available.

Nyáron Horvátországban, Vir – szigetén voltam. Adriai –tengerben van ez a sziget. Ott Sziklás a tengerpart, de a vízben is vannak hatalmas sziklák tengeri hínárokkal, növényekkel benőve. Ezeknek a vízi szikláknak az alján élnek a tengeri sünök.

A tengeri sünök egy fajtája, amibe én éppen beleléptem, fekete színű, tüskés állat volt. Ez az állat saját maga fúr lyukat a sziklába a tengerhullámok ellen. Van egy szája, amiben három nagy foga van. Vadászni nem tud, a tengerben kell bíznia ami, ha szerencséje van, odasodorja a prédát. A szúrása elég fájdalmas, mert a szúráskor mérges váladékot juttat a szúrt sebbe. Ennek ellenére szerintem elég aranyos állatkák.

Egei Vencel, 7.o

 
Aggteleki cseppkőbarlang Drucken
Donnerstag, den 08. Oktober 2009 um 15:30 Uhr
There are no translations available.

Nyáron az Aggteleki cseppkőbarlangban voltam. Az Aggteleki Nemzeti Park elsősorban a látogatható cseppkőbarlangjai révén vált ismertté az egész világon. A 25 km-es Baradla-barlang az egyik legnagyobb és legszebb a park területén lévő 273 barlang közül. A látogatásnak sok fajtája van (1 órás, 2 órás, 3 órás stb.). Mi az egy óráson voltunk. Ez idő alatt sok dolgot mutattak meg a kb.1000 méteres úton. Nagyon érdekes volt. Sok szép cseppkövet láttunk.

Bazsó Márton, 6.o

 
« StartZurück123WeiterEnde »

Seite 2 von 3

BelépésKereső

Ki olvas minket

Wir haben 53 Gäste online

Szavazások

Milyen sportot szeretnél játszani a suliban?
 

Kedves Látogató!

2016-tól megújult honlapunk. A kor igényeit maximálisan kiszolgáló portált telepítettünk. Oldalaink PC-n, laptopon, táblagépen és okostelefonon is hatékonyan böngészhetők. Tartalmunkat folyamatosan töltjük át az új honlapra, addig a régi és az új együtt működik majd. Természetesen a friss tartalmak már csak az új felületen lesznek elérhetők. Régi honlapunk továbbiakban csak archívumként működik majd. Regisztrált látogatóinknak meg kell újítani fiókjukat. Új regisztráció itt!  Az átállás idejére türelmet kérünk!

Tovább az új honlapra!

VideókGet the Flash Player to see this player.

Support: Simple Video Flash Player Module

Képgaléria - véletlen kép

Ma 2024. April 19., Freitag, Emma napja van. Holnap Tivadar napja lesz.
No events

e-tananyagaink


       

       

       

       
    

Rajzszakkörünk munkái

 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator

Powered by Joomla!. Designed by: Joomla 1.5 Template, website hosting. Valid XHTML and CSS.