English (United Kingdom)Deutsch (DE-CH-AT)

Templomdombi Felfedező

Kedves Templomdombi Látogató, Felfedező!

Szeretnénk, ha ebben a rovatunkban meg tudnátok mutatni azokat az élményeket, "kincseket", amelyeket a kirándulások, erdei iskolák, nyaralások alkalmával találkoztatok. Írjatok egy pár soros beszámolót, leírást a látottakról és lehetőleg küldjetek egy képet is!

Címünk: felfedezo[kukac]templomdomb.huKirándulás Bánkra Nyomtatás
2011. szeptember 14. szerda, 06:49

 

Apával elhatároztuk, hogy kihasználva a nyár utolsó napjait elutazunk a Bánki-tóhoz, ami a Börzsöny közelében fekszik.

Másnap délelőtt elindultunk és Vácnál átkeltünk a komppal. A kompról belátszott Vác egész partszakasza, és azt hiszem, hét templomtornyot számoltam meg. Itt található egy nagyon híres levéltár és a váci püspökség. Amikor odaértünk Bánkra (éppen a déli hőségben), rögtön a strandra mentünk. A tó nagyon szép volt. Körben nádas szegélyezte és néhány fűz. Helyenként kiirtották a nádat és horgászstégeket építettek. A tó zöldeskék tükre csillogott a napfényben.

Bővebben...
 
Nyaralás az ál-cserepesteknősök hazájában Nyomtatás
2011. szeptember 14. szerda, 06:33

 

altIdén nyáron a családommal Európában, Görögország egyik szigetén Zakynthos-on voltam nyaralni! Ez a sziget Dél-kelet Európában található. Ezt a helyet régen a velenceiek a kelet világának nevezték. Az éghajlata mediterrán, enyhe tél és forró nyár jellemzi a szigetet. A déli partján homokos tengerpart van, ellentétben a dél-nyugati partszakasszal, ami meredek sziklás. Számtalan vizi sport lehetőség várja a vendégeket. A Földközi-tengerben ez a sziget az egyik hely, ahol a ritkának számító ál-cserepesteknősök (Caretta caretta) élnek.

Bővebben...
 
Velence a lagúnák városa Nyomtatás
2011. szeptember 09. péntek, 11:17

Mi Olaszországon belül Velencében voltunk nyáron. Én a városban a Szent Márk teret ajánlom, és az olasz fagyit. A város klímáját a tenger határozza meg. Bár télen előfordulhatnak hideghullámok, nyáron pedig kánikula, a tenger felől szinte mindig érkezik friss szél. Téli időszakban néha sűrű tengeri pára burkolja a várost. Az Adriai-tenger északi részén fekvő mocsaras Velencei lagúnában fekszik, amely két jelentős folyó, a Pó és a Piave torkolata között húzódik. Velence jellegzetessége a magas vízállás. Évente többször is előfordulhat november és április között, hogy ár önti el a város partjait, mélyebb részeit. Velence másik szinte állandó veszélyforrása az eliszaposodás.

Bővebben...
 
Balatonfenyvesen nyaraltam Nyomtatás
2011. szeptember 09. péntek, 07:41

Balatonfenyves a Balaton Déli partján található ahol sekélyebb a víz mint a Északi parton. A 2260 lakosú Balatonfenyves a Nagyberek szíve. 1896-os időpontot tekintik az itteniek községük születési évének. A területet az idetelepített fenyves erdő miatt már 1912-től Balatonfenyvesnek nevezték. A harmincas évektől Fenyves nyaralóteleppé vált. Balatonfenyves nevezetessége a keskeny nyomtávú kisvasút, mely a Nagyberek belsejébe viszi a látogatókat.

Bővebben...
 
Lengyelországban jártunk Nyomtatás
2011. szeptember 08. csütörtök, 13:49

Ezen a nyáron a családommal Lengyelországba mentünk. Apukám születésnapja volt, így a kedvenc szállodáját kapta ajándékba.

1. nap

Este 11:00-kor indultunk Szentendréről, 9 óra volt előttünk. Az út nagyon jó volt, szép tájakon vágtunk át, főleg hegyeket láttunk. 9:30-kor érkeztünk meg Łódz-ba, a Manufakturába. Ez régen textilgyárként működött, amit mostanra felújítottak, egy szórakoztató- és bevásárlóközpontot hoztak létre, és az Andel’s Hotel is itt található. Megtartották az épületek ipari jellegét, kívül meghagyták a régi téglaborítást.

Bővebben...
 
« ElsőElőző123KövetkezőUtolsó »

Oldal 1 / 3

BelépésKereső

Ki olvas minket

Oldalainkat 39 vendég böngészi

Szavazások

Milyen sportot szeretnél játszani a suliban?
 

Kedves Látogató!

2016-tól megújult honlapunk. A kor igényeit maximálisan kiszolgáló portált telepítettünk. Oldalaink PC-n, laptopon, táblagépen és okostelefonon is hatékonyan böngészhetők. Tartalmunkat folyamatosan töltjük át az új honlapra, addig a régi és az új együtt működik majd. Természetesen a friss tartalmak már csak az új felületen lesznek elérhetők. Régi honlapunk továbbiakban csak archívumként működik majd. Regisztrált látogatóinknak meg kell újítani fiókjukat. Új regisztráció itt!  Az átállás idejére türelmet kérünk!

Tovább az új honlapra!

VideókGet the Flash Player to see this player.

Support: Simple Video Flash Player Module

Képgaléria - véletlen kép

Ma 2024. július 24., szerda, Kinga és Kincső napja van. Holnap Kristóf és Jakab napja lesz.
Nincs esemény

e-tananyagaink


       

       

       

       
    

Rajzszakkörünk munkái

 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator

Támogatja a Joomla!. Designed by: Joomla 1.5 Template, website hosting. Valid XHTML and CSS.